Sökresultat för Fredrik Eriksson...
Rensa filter?
Kategorier: Historia Historia och arkeologi Krig och försvar Militära krafter och sektorer Militärhistoria Samhälle och samhällsvetenskap Specialstyrkor och elitstyrkor
Få militära verksamheter omges av en så tät mytbildning som specialförbanden. I den här boken får vi dock en grundlig inblick i verklighetens svenska specialoperationer och specialförbandens aktiviteter alltifrån medeltiden till 1990-talet. Boken är den första historiska analysen av fenomenet specialoperationer…
Nu får 2,4 miljoner känsliga magar en egen kokbok.
I ”Mat med magkänsla” får personer med känsliga magar en efterlängtad receptbok så att de kan äta minst lika gott som bordsgrannen. SGF, Svensk Gastroenterologisk Förening och RMT, Riksförbundet för Mag- och tarmsjuka, står bakom kokboken.
Den mångfaldigt…
I Sveriges godaste mat delar Årets kock-vinnarna med sig av sina recept, anpassade så att de ska fungera i ett vanligt kök. Det är avancerade skapelser för den som vill imponera med en lyxig middag för finsmakare, rustika söndagsmiddagar, som hela familjen kommer att gilla, och mat som ger vardagen guldkant. Kockarnas…
Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och…
Fredrik Eriksson, mannen bakom Villa Källhagen, TV-kocken, Europamästare, Årets kock 1987 och Kockarnas kock, har samlat 48 av sina middagstips från TV4:s Nyhetsmorgon i denna bok och kryddat recepten med minnen och anekdoter. Dessutom bjuder han på 12 gröna tillbehör som är fräscha, nyttiga och dessutom vackra att se…
Utsedd till ”Årets bästa kokbok, alla kategorier”, i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder: Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga…
Kategorier: Medicin och omvårdnad
Kärlsjukdomar kan ge en mångfasetterad symtombild som ställer krav på bred kompetens hos hela teamet som arbetar med kärlsjukdomar oavsett professionstillhörighet. Alla yrkeskategorier behöver ha goda kunskaper om aterosklerosutveckling, medicinsk, kärlkirurgisk och endovaskulär vård och behandling, men även…
Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Industrier och branscher Lantbruk och primärnäringar
Jordbrukspolitik har sedan 1930-talet inneburit omfattande statliga regleringar och ingenting man förknippar med moderaterna, som främst betraktats som ett avregleringsvänligt parti. Trots detta drev partiet en politik på jordbruksområdet som varken syftade till avreglering eller ett av marknadskrafterna inspirerat…
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror
För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfettet som kroppen behöver för att må bra. Ett annat är att vi sparar…
”Boken fungerar både som en hembryggarbok och som en guide till svenska hantverksbryggerier och specialiserade ölkrogar. Reportagen från företagen är inspirerande, kortfattade och lättlästa, och illustreras av Stockholmsfotografen Pelle Lundbergs fina bilder. Boken riktar sig till ölälskare i allmänhet och…
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror
””Fredrik Eriksson, numera på Långbro värdshus, har en särskild förmåga att göra mat som känns både välbekant och ny.”Dagens Nyheter”
Fisk är en fantastisk råvara och inget kan vara mer lättlagat Fredrik Erikssons recept inspirerar till att äta fisk oftare. Här finns de enkla rätterna, där…
Kategorier: Konst
Hur växer design fram? Hur arbetar formgivare och producenter? Nationalmuseums restaurang i Stockholm är ett nytt offentligt vardagsrum och en undersökande, taktil utställning av samtida design. Inredningen är resultatet av ett konstnärligt samarbetsprojekt kallat NM& under ledning av Matti Klenell, Carina Seth…
Kategorier: Konst
How do designs evolve? How do designers and producers work? Nationalmuseum’s restaurant in Stockholm is a new public living room and an explorative, tactile exhibition of contemporary design. The interior is the result of an artistic collaboration titled NM& led by Matti Klenell, Carina Seth Andersson,…
The Nobel Banquet is the most prestigious banquet in the world, and over the years the food served has gained nearly mythical status. In this book, three of the most prominent Swedish chefs interpret 50 of the best recipes, allowing food enthusiasts to create their very own exquisite Nobel Banquet.
In addition to…
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerade kockar.
Min…
Nu i lågprisutgåva!
Bred, genomarbetad och inspirerande – Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med. Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor – vi…
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror
Fredrik Eriksson, en av våra mest välkända fisk- och skaldjurskockar, delar här generöst med sig av sitt kunnande med rätter som basilikabakad lax, gratinerad hummer, ugnsbakade bergtungsfiléer, tonfiskcarpaccio och andra läckerheter. Boken innehåller även fakta om olika sorters fiskar, tips om hur man filéer fisk…
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror
Vi har världens bästa skaldjur i Sverige och i övriga Skandinavien! Vårt kalla och friska vatten är nämligen perfekt för skaldjuren, som är riktiga kallbadare.
Skaldjur förknippas ofta med lyx, men det stämmer bara delvis här. Fredrik Eriksson bjuder både på de lite lyxigare och elegantare rätterna som färsk svensk…